Advies nodig?
0345 589092
Ruimtebesparend
Energiebesparend
Eenvoudig te verwerken
Stofvrij product

Verhaal van een klant na ATI PRO verwerking!

Toepassing ATI PRO op oude woonboerderij

Locatie:  Achtersteweg Meteren

Bewoner aan het woord:

Situatie

Dit voorjaar heb ik in 3 weken tijd mijn dak van mijn woonhuis aan de Achtersteweg te Meteren geïsoleerd met ATI PRO. Betreft een dakoppervlak van ruim 500 m2 op een voormalige oude boerderij.  Reden was dat het dak in verleden onvoldoende geïsoleerd was. In het verleden is het dak van binnenuit geïsoleerd. Vervolgens zijn er in het dak diverse dakramen geplaatst en recent zijn er zonnecollectoren op het dak geplaatst.

Om de isolatiewaarde te verhogen en om te zorgen dat het dak waterdicht is werd gezocht naar een isolatiemethode die niet tot gevolg had dat het dak hoger zou komen. Tevens wilde ik bestaande uitstraling met de originele pannen behouden. Omdat het dak in het verleden al van binnenuit geïsoleerd is was het daarbij ook noodzakelijk een materiaal te gebruiken wat ademend werkt zodat vocht niet tegen de binnenkant van het dak condenseert.

Toepassing ATI PRO

Na overleg met mijn leverancier Middelkoop kwamen we erop uit dat toepassing van ATI PRO in deze situatie ideaal was. Het heeft een zeer hoge isolatiewaarde, laat vocht van binnenuit door maar sluit van buiten wel af. Daarbij weegt het vrijwel niets en is ook in eigen beheer gefaseerd aan te brengen waarbij de hoogte van het dak slechts minimaal aangepast hoeft te worden (2,5 cm). De bestaande dakramen, goten en rolranden konden allemaal behouden worden wat ook in de kosten meetelt.

Uitvoering

ATI PRO werk letterlijk als een dekbed. Op de rol zit het in elkaar geperst maar op het moment dat het uitgerold wordt en op dak bevestigd wordt neemt het als een dekbed in volume toe. Door te zorgen voor een overlap en deze af te plakken met bijgeleverd plakband (overigens erg sterk materiaal met behoorlijke kleefkracht) wordt het dak ingepakt met een grote ‘deken’. Aan de binnenzijde van de ATI PRO zit een reflecterende laag die werkt als een thermosfles. Warmte wordt teruggekaatst en blijft in de woning. Vervolgens is ATI PRO laagsgewijs opgebouwd wat een sterke isolatiewaarde geeft. We moeten nu eerst een strenge winter krijgen om te ervaren wat de werkelijke werking is, maar ik verwacht dat de isolatie van het dak nu op orde is.

ATI PRO wordt direct op dak aangebracht waarna opnieuw panlatten op regels aangebracht worden.

ATI PRO wordt op rol aangeleverd van 1,5 m breed. Op de rol is aangegeven wat je aan overlap kan hanteren. In de verwerking van ATI PRO hebben we geleerd dat het zaak is een zeer scherp mes te hanteren als je er uitsparingen in moeten snijden. De laagsgewijze opbouw zorgt er namelijk voor dat het materiaal zeer sterk is en niet te scheuren is.